20-7-2020 Bankfilialen sluiten: geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt

ING en Rabobank maken bekend versneld filialen te sluiten. Volgens de banken zijn er minder kantoren nodig, omdat klanten sinds de coronacrisis steeds meer zaken online regelen. Een ontwikkeling die seniorenorganisatie KBO-PCOB betreurt.

KBO-PCOB ziet helaas de serviceverlening bij de banken zoals ING, ABN AMRO en Rabobank zienderogen veranderen, met gevolgen voor met name de kwetsbare (niet digitale) klant. Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: ‘Wij roepen de banken op om juist voor die mensen, waaronder heel veel ouderen, een passend aanbod te maken en hun maatschappelijke gezicht te laten zien’.

Volgens KBO-PCOB wringt de schoen met name in het begeleiden van klanten die behoefte hebben aan persoonlijk contact. Banken investeren met name in het digitaliseren van klantprocessen en service, en geven daarvoor als reden dat een klant niet langer naar een kantoor hoeft te komen.

Hoewel de banken zeggen de persoonlijke en fysieke service te blijven bieden ziet de klant daar weinig van. De aangekondigde sluiting van kantoren is daar een sprekend voorbeeld van. Vanderkaa: ‘Heel veel senioren melden zich bij ons over de belabberde dienstverlening. Zij weten niet bij wie ze terecht kunnen, omdat filialen gesloten worden of al gesloten zijn. Banken zouden veel meer moeten inzetten op het in standhouden van het persoonlijke contact. Als dat niet kan met filialen dan moeten er goede alternatieven zijn. Zijn die er wel? Helaas zien veel (niet digitale) oudere klanten die niet. Dus we roepen dan ook met klem de banken op: laat zien dat je er ook bent voor de niet digitale klant.

Nieuwsbrief KBO


23-12-2019 KNVG Nieuwsbrieven KNVG

KNVG De laatste Nieuwsbrief 2019 is erbij geplaatst
Lees meer

Nuttige instructiefilmpjes Geldmaat

9-9-2019 In onze nieuwsbrief 28 informeerden wij u over in het gebruik nemen van de eerste geldmaat in Winkelcentrum Overhees in Soest.
Lees meer

Verlengen rijbewijs voor 75-plussers

9-9-2019 De problemen met het aanvragen van een verlenging van het rijbewijs voor ouderen
Lees meer

Tegen eenzaamheid, voor verbinding en ontmoeting

7-8-2019 Als KBO-PCOB willen we bijdragen aan een samenleving waarin senioren volwaardig
Lees meer

Krantenartikel Bijenkorf Rotterdam 1930

8-6-2019 Dit krantenartikel uit 1930 wil ik u niet onthouden
Lees meer