Pensioenpetitie al 25.000 keer ondertekend


13-5-2019 Gepensioneerden scharen zich massaal achter de internetpetitie van de koepels van gepensioneerden, die eisen dat korting op de pensioenen wordt voorkomen en dat de gepensioneerden worden betrokken bij de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel.

Na anderhalve week is de petitie al meer dan 25.000 keer ondertekend. Elke dag komen daar 1.000 tot 2.000 ondertekenaars bij. In de petitie, die gericht is aan de Tweede Kamer, wijzen de koepels van gepensioneerden KNVG en NVOG er op dat aanpassing van het pensioenstelsel directe invloed heeft op de honderden miljarden euro’s, die door de gepensioneerden zijn gespaard in de pensioenfondsen. Dat is een legitiem belang om bij de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel betrokken te worden.

KNVG en NVOG willen dat de vastgelopen onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel zo snel mogelijk hervat worden. Als de onderhandelingen niet snel tot een akkoord leiden, zal dat niet alleen ten koste gaan van de pensioenen van de gepensioneerden, maar ook van de pensioenen van de werkenden. Betrokkenheid van de gepensioneerden vergroot volgens de organisaties het draagvlak voor een akkoord, helpt het gedaalde vertrouwen in het pensioenstelsel te herwinnen en voorkomt juridische problemen bij de invoering van de vernieuwing.

Via de STER-reclame roepen de koepels van gepensioneerden op tot het ondertekenen van hun petitie op mijnpensioenpetitie.nl. Op 28 mei wordt de petitie met de handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Commissie Sociale Zaken van de Tweede Kamer.

Bron: Nieuwsbrief NVOGTerug naar Pensioenen