NVOG en KNVG starten petitie voor deelname aan pensioenonderhandelingen.


 

 

Eerder deze week informeerden wij lid-organisaties over de petitie "Niet korten, wel indexeren. Geen pensioenakkoord zonder gepensioneerden" die wij samen met KNVG zijn gestart. Al heel lang strijden wij ervoor om rechtstreeks te kunnen deelnemen aan de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel.

Wij worden wel regelmatig uitgenodigd voor een gesprek met minister Koolmees van SZW en tijdens die bijeenkomsten luistert de minister wel naar ons, maar daarmee hebben wij geen invloed op wat aan de onderhandelingstafel wordt besproken. Dat moet  veranderen!

Dinsdag is een petitie gestart op www.mijnpensioenpetitie.nl waarmee wij zoveel mogelijk handtekeningen willen verzamelen om die op 28 mei aan de vaste Tweede Kamer commissie van SZW te kunnen aanbieden. Op die website staat uitgebreide informatie over de aanleiding en de reden van onze petitie. U kunt de petitie tekenen t/m 27 mei a.s. Wanneer u onverhoopt met bovenstaande link niet kunt inloggen op MijnPensioenetitie.nl dan kunt u ook rechtstreeks naar de petitie gaan met deze link: https://bit.ly/2W3Wab5 

De petitie wordt ondersteund door een radio-commercial, waarvan de eerste maandag 29 april wordt uitgezonden. Hier bekijkt u het uitzendschema van de reclameboodschap.

Wij vragen onze lezers zoveel mogelijk middelen in te zetten om te helpen deze petitie tot een succes te maken. Stuur deze nieuwsbrief daarom door aan familieleden, vrienden, kennissen en collega's. Want ook voor hen die nog werken maar straks een goed pensioen willen hebben, is het nodig dat de vertegenwoordigers van de huidige gepensioneerden nu daarover kunnen meepraten. Wij zeggen u bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

Bron: Nieuwsbrief NVOGTerug naar Pensioenen