Tegen eenzaamheid, voor verbinding en ontmoeting


7-8-2019 Als KBO-PCOB willen we bijdragen aan een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt.

Deze zomer vragen we hier extra aandacht voor. Juli en augustus staan in het teken van de strijd tegen zomereenzaamheid. Doet u met ons mee?!

 

Je verbonden voelen met de mensen om je heen. Deel uitmaken van een grotere groep mensen waar je je prettig bij voelt en die je regelmatig ontmoet. Of een mooie vriendschap met een ander. Dat kan er op allerlei manieren zijn of ontstaan. Als je actief bent bij een vereniging, sport- of kookclub, een reisgezelschap, kerk of als je je inzet als vrijwilliger. Of dat je je rijk weet door je eigen familie. KBO-PCOB gelooft in deze kracht van verbinding en ontmoeting. Toch is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend; eenzaamheid is in Nederland een groot maatschappelijk probleem én niet zomaar even op te lossen.

Inspirerende voorbeelden

Toch willen we onze steen bijdragen en aandacht geven aan wat allemaal wel gebeurt om mensen te verbinden en ontmoeting te stimuleren. Immers, wat je aandacht geeft groeit. Dat doen we door voorbeelden van activiteiten van  KBO-PCOB-afdelingen in Nederland met u te delen. Ook laten we andere inspirerende voorbeelden zien. Want er gebeurt heel veel! Dat is erg waardevol en van betekenis en geeft misschien wel net dat zetje om die buurvrouw of andere bekende een keer te verrassen met een kaartje of een bloemetje.

Eenzaamheid en belangenbehartiging

We doen meer. In politiek Den Haag willen we uw stem  en ervaringen laten klinken. Ook daarom vinden we het belangrijk het thema eenzaamheid voor het voetlicht te brengen, en vooral ook te benoemen wat nodig is. Zo denken we mee in campagnes en nemen we de betrokkenheid en ervaringen van senioren mee in beleid. Een onderwerp als eenzaamheid staat niet op zichzelf; we koppelen het ook aan andere relevante thema’s op de politieke agenda. Denk bijvoorbeeld aan langer thuis wonen, vitaal en gezond ouder worden, levensvragen en zingeving.

Zo kunnen we samen en voor elkaar van betekenis zijn.

Bron: Nieuwsbrief KBO-PCOBTerug naar Algemeen nieuws